Training voor management

Hoe zorg je ervoor dat het proces van toetsen en examineren goed verloopt en steeds beter wordt? Hoe weet je dat er getoets wordt op het juiste niveau? Hoe stuur je dit hele proces? Volg nu deze ééndaagse cursus en maak het proces van toetsen en examineren beter!

Het uiteindelijke resultaat? Een beheersbaar proces, betere prestaties van docenten en vooral: betere prestaties van leerlingen en studenten!

Training voor examen-secretarissen

De uitvoering van het  proces van toetsing en examniering wordt vaak uitbesteed aan de examensecretaris. 

In deze training leert de examensecretaris de praktische kneepjes van het vak en is hij of zij in staat het proces van toetsing en examinering te evalueren en te verbeteren.

Dit zorgt voor betere toetsen en dus voor betere resulaten bij leerlingen en studenten!

Cursus: toetsbeleid voor docenten

Een toets maken is één, een beleid ontwikkelen waardoor toetsing telkens verbeterd is een tweede. In deze cursus leren docenten toetsing te integreren in de gehele leerlijn. 

Vanuit de leerdoelen worden toetsdoelen bepaald. Vervolgens bepalen de toetsdoelen de wijze van toetsing, de toetsconstructie en de normering van de toetsen.

Dit leidt tot een hogere kwaliteit van toetsing en daarmee tot betere resultaten voor leerlingen en studenten!

Toetsbeleid voor docenten

Hoe maak je een goede toets? Hoe zorg je dat je toetsing aansluit bij de leerlijnen? Hoe zorg je ervoor dat jouw toetsen passen bij de (centrale) eindexamens? 

Leer het in deze cursus: toetsbeleid voor docenten!

Examentraining voor docenten

Examentraining voor docenten

Hoe geef je jouw leerlingen een training met meetbaar resultaat? Leer het in de cursus Examentraining voor docenten en laat jouw leerlingen op het examen het verschil maken!

Examensecretaris

De examen-secretaris: spin in het web gedurende de examenperiode! Maar ook buiten die periode heeft de examensecretaris een aantal belangrijke taken: bewaken van het toetsingsproces, bewaken PTA’s, inschrijven van de examenleerlingen en afhankelijk van het beleid van de school nog een aantal taken. In deze training leer je hoe je deze taken kunt organiseren en de uitvoering telkens kunt verbeteren.

Het resultaat van de ze cursus is een stuurbaar proces waardoor de kwaliteit verbetert en de resulaten van de leerlingen omhoog gaan!