Kahoot!

Vergroot betrokkenheid en plezier!

Kahoot!

Bestaande Kahoot! gebruiken

Een makkelijke en snelle manier om een Kahoot! te spelen, is het gebruiken van een bestaande quiz. Je kunt hem direct spelen of nog even bewerken.

Direct spelen

Stap 1: Log in op  https://create.kahoot.it/login.

Stap 2: Als je ingelogd bent, zie je dit scherm:

Stap 3: In de zoekbalk ‘Find me a kahoot about…’ in het midden van het scherm typ je het onderwerp dat je nodig hebt. Kahoot! geeft terwijl je typt al suggesties voor populaire quizzen.
Tip | Gebruik trefwoorden
Tip | Gebruik Engelse woorden voor meer resultaat (let op: de quizzen zijn dan ook in het Engels)

Stap 4Klik op Enter. Er verschijnt een lijst met Kahoot!-quizzen. Om je zoekresultaten te verfijnen kan je filters instellen, zoals de moeilijkheidsgraad en hoe vaak de quiz gespeeld is.

Stap 5: Klik een quiz aan. Is de Kahoot! geschikt voor jou? Controleer de volgende punten:

  • Bekijk de vragen;
  • Controleer de antwoorden (klik rechtsboven op ‘Show answers’);
  • Is er genoeg tijd om een vraag te beantwoorden? (in de afbeelding in de vraag);
  • Is de quiz vaker gespeeld?

Als je de quiz wilt gebruiken, klik je aan de linkerkant van het scherm op ‘Play’. Is de quiz niet helemaal wat je zocht? Zoek dan verder of bewerk een bestaande quiz.

 

Quiz bewerken

Om een bestaande quiz aan te passen, klik je op het optieknopje (drie puntjes) naast Play en Challenge. Neem de vierde optie ‘Duplicate’. De Kahoot! is nu toegevoegd aan je eigen quizzen. Door aan de rechterkant weer op de optieknop te klikken, kan je hem bewerken via ‘Edit’.

Titel en beschrijving
Klik op het potloodje rechtsboven in het scherm. Nu kan je de titel, afbeelding, beschrijving, taal en introvideo aanpassen. Wil je dat jouw bewerkte Kahoot! voor iedereen zichtbaar wordt? Dit kan je aanpassen bij Visibility. Om je wijzigingen op te slaan, klik je rechtsboven op ‘Ok, go’. Om je wijzigingen te annuleren, klik je linksboven op ‘Close’.

Vragen aanpassen
Via het potloodje kan je de vraag, de antwoordopties, de tijd en de afbeelding bewerken. Maak de vinkjes groen bij de antwoorden die jij goed wil keuren. Klik op ‘Next’ om terug te gaan naar het overzicht.

Vragen verwijderen
Als je een vraag wilt verwijderen, klik je op het prullenbakje bij de betreffende vraag.

Volgorde
Door een vraag aan de linkerkant vast te pakken (8 puntjes) kan je hem verspelen naar de plaats waar je hem wilt hebben.

Vragen invoegen
Scroll helemaal naar beneden en voeg een nieuwe vraag toe via ‘Add question’.

Klik op ‘Save’ rechtsboven in het scherm als je klaar bent met bewerken. Nu kan je de quiz nog eens bekijken, spelen of delen met anderen.